Jumaat, 17 Jun 2011

Sandiwara Hishamuddin & Khairy untuk gagal Himpunan Bersih 2.0


KUALA LUMPUR: Perbalahan Naib Presiden Umno, Datuk Seri Hishamuddin Tun Hussein dan Ketua Pemudanya, Khairy Jamaluddin berhubung perhimpunan sayap parti itu disifatkan sebagai sandiwara semata-mata.

Apa pun sebabnya, ia bertujuan untuk menggagalkan perhimpunan Bersih 2.0 yang bakal diadakan di Kuala Lumpur pada 9 Julai ini.

“Konon-kononnya nanti Pemuda Umno tidak akan diberikan permit. Jadi mereka (polis) akan kata tidak ada sebab untuk mengeluarkan permit kepada Bersih.

Mereka menggembar-gemburkan perkara ini bertujuan untuk menakutkan-nakutkan peserta dan rakyat yang akan menyertai Perhimpunan Bersih 9 Julai nanti.

Khairy dalam laporan media hari ini menegaskan akan tetap mengadakan perhimpunan Pemuda Umno, pada tarikh dan tempat yang sama dengan BERSIH 2.0

Katanya, Pergerakan Pemuda Umno tidak gentar dengan ancaman Hishamuddin yang memberi amaran supaya bersedia menerima padah jika meneruskan perhimpunan itu.

Beliau dilapor berkata, Hishamuddin yang juga bekas Ketua Pemuda Umno boleh memberi amaran tetapi sayap Umno itu akan tetap meneruskan rancangannya, walau apa pun berlaku.

Terdahulu, Hishamuddin yang juga Menteri Dalam Negeri hari ini memberi amaran mana-mana pihak yang menganjurkan perhimpunan pada 9 Julai ini, termasuk Pemuda Umno akan berdepan akibat dan tindakan undang-undang.

2 ulasan:

jab sp berkata...

ini bukan sandiwara,ini betul betul
kah kah kah
ini bukan sandiwara,ini betul betul
kah kah kah
ini bukan sandiwara,ini betul betul
kah kah kah

macam gambar p ramlie pula.

pastikan kita bersama dalam BERSIH 2.0.
cerita sandiwara biak pi katdepa

Blog 1 Malaysia berkata...

Sandiwara? mana aci gini :-)
'Lubuk Emas' Terengganu dikhianati - Generasi muda dan generasi baru Terengganu adalah generasi paling bodoh dan tolol jika BN terus berkuasa..
>>>http://Facebook-1Malaysia.blogspot.com/<<<
>>>http://Blog1Malaysia.blogspot.com/<<<

Wira BERSIH 2.0 Merbok

Wira BERSIH 2.0 Merbok
Sdr Mohd Zal - Ketua Pemuda Cawangan Pantai CIcar

Saksikanlah Sendiri